X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
25/02/2020 |  12:23 | Izvor: RTS

Dep: Srbija je vidjela dovoljno užasa

Dok mediji pišu o optužbama Džonija Depa da je od bivše supruge trpio zlostavljanje, holivudski glumac promoviše film koji je snimao u Srbiji i prisjeća se kako mu je bilo tokom boravka.
Džoni Dep (Foto: Reuters/Chinese Stringer Network) -
Džoni Dep (Foto: Reuters/Chinese Stringer Network)

Američki glumac je najveća je zvijezda 70. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gdje je predstavio svoj novi film "Minamata".

Riječ je o ostvarenju koje predstavlja adaptaciju istoimene knjige Јudžina i Ajlin Mioko Smit, o ratnom fotografu koji se vraća u Јapan ne bi li ovjekovječio efekte trovanja živom. Ono što posebno doprinosi estetici ovog filma svakako je svojevrsna "pozornica" - očaravajući Beograd, u kojem je snimano ovo ostvarenje režisera Endrua Levitasa.

- Priče ljudi koji su radili sa nama su daleko od tragedije iz Minamate, ali Srbija je svakako, kao i čitav region, vidjela dovoljno užasa. Kad gledaš film, nešto moraš da osjetiš, zato što si primoran da vidiš i sebe u tim okolnostima - rekao je Dep za RTS.

Režiser je istakao da je čitav tim bio izuzetno emotivan tokom rada.

- Ekipa je povremeno bila u suzama. Kako su radili i strast koju su unijeli ušla je u DNK ovog filma. I naravno, hrana je bila fantastična - rekao je Levitas.

A Džoni Dep je dobacio šta je njemu naročito upečatljivo.

- Ćevapčići i kolege iz Srbije su fantastični - rekao je glumac.