latinica  ћирилица
25/02/2020 |  17:25 ⇒ 17:28 | Autor: SRNA

Nešić: Ostajemo pri zakljucima o djelovanju na nivou BiH

Predsjedništvo DNS-a danas je na sjednici u Banjaluci donijelo odluku da ostaje pri zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske o djelovanju na nivou BiH, rekao je vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić.
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Time smo potvrdili ove zaključke i DNS neće odstupiti od njih, bez obzira kako će se ponašati ostali politički subjekti iz Republike Srpske - rekao je Nešić novinarima na pauzi sjednice Predsjedništva DNS-a.

On je pojasnio da to znači da DNS nastavlja kontinuitet dosadašnje politike, u kojoj nikada članovi ove stranke nisu glasli za prenošenje nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

Nešić je naveo da je sa predsjednikom Gradskog odbora DNS-a Prijedor Dragutinom Rodićem dogovorio nastavak djelovanja, sa osnovnim ciljem da ova stranka pobjedi u ovoj lokalnoj zajednici.

- Pod tim mislimo na pobjedu našeg gradonačelnika na lokalnim izborima ove godine - rekao je Nešić.

On je napomenuo da će DNS 15. marta u Banjaluci održati i izbornu skupštinu na kojoj će biti biran predsjednik ove stranke u punom mandatu od četiri godine.

- Spremamo se za lokalne izbore i najvjerovatnije je da ćemo samostalno odlučivati o budućim koalicionim partnerima na loklanom nivou, što ćemo prepustiti gradskim i opštinskim organizacijama da biraju svog partnera, vodeći se interesima građana koji ih biraju - rekao je Nešić.