latinica  ћирилица
25/02/2020 |  17:45 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Mitrović i Ivancov o unapređenju saradnje

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje u drumskom i vazdušnom saobraćaju, kao i u oblasti komunikacija.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

- Informisao sam ambasadora Ivancova o dinamici realizacije projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd, kao i izgradnje auto-puta na koridoru `Pet ce` koji Banjaluku i Doboj treba da poveže sa Bijeljinom i Beogradom - rekao je Mitrović.

On je naveo da je upoznao Ivancova i o sadržaju inicijative Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara u vezi sa proširenjem postojećeg Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između BiH i Ruske Federacije i otvaranjem novih avionskih linija.

- Razgovarali smo o otvaranju novih avio-linija između BiH i Rusije jer trenutno postoji jedna linija Sarajevo-Moskva, a razgovori se vode oko otvaranja novih linija između aerodroma Šeremetjevo i linija sa gradom Sankt Peterburgom, kako bismo povezali povezali gradove Banjaluku, Mostar i Tuzlu - pojasnio je Mitrović.

Na sastanku je razgovarano i o obnavljanju sporazuma iz 2004. godine između BiH i Rusije o drumskom prevozu i unapređenju postojećih sporazuma, te je dogovoreno intenziviranje kontakata predstavnika dvije zemlje s ciljem da se ovaj sporazum izmijeni u pravcu boljeg protoka roba i kapitala, te razmjene usluga.

Ivancov je naglasio da Ruska Federacija pruža punu podršku realizaciji tih projekata.

- Dogovorili smo se da ostajemo u kontakti i ubijeđen sam da ćemo imati novih projekata koji će biti interesantni i Ruskoj Federaciji i BiH - poručio je Ivancov.

Ruski ambasador čestitao je Mitroviću na preuzimanju dužnosti ministra.