latinica  ћирилица
25/02/2020 |  19:19 | Autor: SRNA

Bocan-Harčenko: Beograd sam treba da odlučuje o svojoj budućnosti

Srbija sama treba da odlučuje o svojoj budućnosti, a Rusija nikada neće imati cilj da pravi podjele u regionu i Evropi i zalaže se za nedjeljivu zajedničku bezbjednost, rekao je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.
Aleksandar Bocan-Harčenko (foto: Lola Đorđević) -
Aleksandar Bocan-Harčenko (foto: Lola Đorđević)

Bocan-Harčenko je na prijemu u ruskoj Ambasadi povodom Dana branioca otadžbine, istakao da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou.

- Velika nam je čast što će predstavnici Srbije i Rusije zajedno biti na obilježavanju Dana pobjede. Uvijek smo bili zajedno, na pravoj strani istorije i borimo se protiv njene revizije - rekao je Bocan-Harčenko.

On je naglasio da je praznik Dan branioca otadžbine simbol ruske istorije i herojskih tradicija, jedinstva vojske i naroda, prenio je "Sputnjik".

- Ovo je praznik cijelog ruskog naroda. Ovo je praznik stvaralaca pobjede i one najveće, u velikom otadžbinskim ratu čijih 75 godina obilježavamo ove godine - rekao je Bocan-Harčenko.

On je istakao da moderna ruska armija nastavlja tradiciju svojih predaka.

- Sadašnja ruska armija brižljivo gradi tradicije ruske vojske. Ona je osposobljena da odgovori na svaki izazov i da pomogne svojim prijateljima - naglasio je Bocan-Harčenko.

Prijemu prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar rada Zoran Đorđević, predsjednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, predstavnici "Noćnih vukova", javnog života i diplomatskog kora.