latinica  ћирилица
25/02/2020 |  21:27 ⇒ 22:08 | Autor: SRNA

Banjaluka proglasila najbolje sportiste

Rukometaš Rukometnog kluba "Borac M:tel" Bojan Ljubišić izabran je večeras u Banjaluci za najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji ovog grada u prošloj godini, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila odbojkašica Univerzitetskog odbojkaškog kluba "BL volej" Sonja Vujnić.
Najbolji sportisti Banjaluke - Foto: nezavisne novine
Najbolji sportisti BanjalukeFoto: nezavisne novine

Ljubišić je istakao da mu je čast što je izabran za sportistu godine grada Banjaluka.

- Ove godine je 70 godina Rukometnog kluba `Borac`, velikana sporta bez kojeg ne bih večeras bio ovdje - rekao je Ljubišić u obraćanju na izboru najboljeg sportiste Banjaluke u prošloj godini.

Nagrada za životno djelo pripala je sportskom radniku Nebojši Kuštrinoviću.

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da je Banjaluka grad sporta, koji je ponosan na svoje sportiste.

- Okuplja nas osamnaesti put izbor sportiste godine našeg grada. Zahvaljujući sportskim rezultatima ova manifestacije je opstala - rekao je Radojičić.

On je istakao da mu je želja da Banjaluka ima mnogo novih uspješnih sportista.

- Grad Banjaluka je u protekle dvije godine povećao sredstva za sportske klubove i manifestacije za 43 odsto. Značajno je što imamo i besplatne školske sportske sekcije - dodao je Radojičić.

Najbolji muški sportski kolektiv u prošloj godini je Rukometni klub "Borac M:tel", u ženskoj konkurenciji je Košarkaški klub "Orlovi", a najuspješniji sportski događaj je ATP čelendžer "Srpska open".

Izboru su prisustvovali ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, zvanice iz javnog i sportskog života Banjaluke, Srpske i Srbije.