latinica  ћирилица
26/02/2020 |  08:39 ⇒ 22:00 | Autor: vecernjenovosti

LŠ: Dvoboj genija u osmini finala - Gvardiola na Zidana u Madridu

Madrid će večeras (21.00) biti poprište bitke genijalnih trenerskih umova, Zinedina Zidana i Pepa Gvardiole. U prvom meču osmine finala Lige šampiona sastaju se Real i Mančester siti, na čijim klupama sjede trofejni stručnjaci, koji znaju kako se osvaja evropska titula i to sa stilom, lijepim fudbalom. U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Јuventus sa Kristijanom Ronaldom ide u goste Lionu.

Na konferenciji za medije uoči susreta na stadionu "Santjago Bernabeu", "Zi-Zu" je probao da prebaci svetla pozornice na igrače.

- Ovo nije meč Zidan - Gvardiola, nego Real - Siti. Ipak, smatram da je Pep najbolji trener na svijetu, iako postoji nekoliko stručnjaka top klase u ovom momentu - istakao je Francuz, koji je tri puta bio prvak kontinenta sa "kraljevima" u ulozi kormilara.

- Gledaoci žele da vide atraktivan fudbal, i vjerujem da će tako i biti. Cilj je da naše navijače učinimo ponosnim poslije ovog duela i da napravimo dobru uvertiru pred derbi sa Barselonom u nedjelju - dodao je Zidan.

Real i Siti su se do sada četiri puta sudarali, i zasad španski gigant nema poraz - skor 2 2 0. Prethodni dvomeč iz 2016. odučio je jedan gol, tačnije autogol igrača "građana" Fernanda (1:0, 0:0). Bilo je to drugo, i zasad posljednje polufinale za klub sa "Etihada".

- Smatram da je vrijeme da ova generacija uradi nešto veliko - kaže Kevin de Brujne, jedan od najboljih fudbalera Sitija.

- Ako ne uspijemo da osvojimo Ligu šampiona, pamtiće nas kao gubitnike. Zbog toga idemo u Madrid da igramo našu igru, da uspostavimo kontrolu na meču, i da pobijedimo - naveo je De Brujne.

Domaći će nastupiti bez povrijeđenih Edena Azara i Marka Asensija, ali i pored toga, prema pisanjima španskih medija, Luka Јović sigurno neće biti starter. S druge strane, engleska ekipa stiže u najjačem sastavu, Pep, koji ima dvije evropske krune sa Barsom, može da bira.

Za razliku od dvoboja u Madridu, okršaj u Francuskoj između Liona i Јuventusa, ima izrazitog favorita, tim Јuventusa.

"Staru damu" predvodi Ronaldo, koji će odigrati 1001. utakmicu u seniorskoj karijeri u svim takmičenjima, tokom koje je 128 puta bio strijelac samo u Ligi šampiona.

KLADIONICE I DALjE UZ SITI

Bez obzira na dvogodišnju suspenziju iz evropskih takmičenja od ljeta, evropske kladionice i dalje vjeruju da je Mančester siti favorit za osvajanje LŠ 2019/2020.

"Vilijem Hil" je ponudio kvotu 5,00 da će "građani" prvi put postati prvaci kontinenta, a drugi na listi je branilac trofeja Liverpul (6,00), iako je sa 1:0 izgubio prvi meč osmine finala od Atletika.

BROЈKE

2 puta je Mančester siti bio u polufinalu LŠ
12 titula prvaka Evrope osvojio je Real Madrid
50 sezonu u elitnom takmičenju igraju "kraljevi"