latinica  ћирилица
26/02/2020 |  12:55 | Autor: SRNA

Trebinje: Održana sjednica štaba za vanredne situacije, nema oboljelih

U Trebinju je održana sjednica Štaba za vanredne situacije na kojoj su doneseni zaključci u vezi sa borbom protiv virusa korona, te konstatovano da na ovom području nema oboljelih.
Trebinje - Štab za vanredne situacije - sjednica - Foto: SRNA
Trebinje - Štab za vanredne situacije - sjednicaFoto: SRNA

Direktor Doma zdravlja Trebinje Branka Drašković rekla je da na ovom području nema oboljelih od virusa korona, a sve što je bilo sumnjivo stavljeno je pod nadzor, zahvaljujući Regionalnom zavodu za javno zdravstvo i epidemiolozima.

- Apsolutno ne postoji sumnja da je neko obolio, a mi smo sve dogovorili na ovom sastanku i postupićemo po naredbi. Večeras ćemo se ponovo sastati - kaže Draškovićeva.

Ona je istakla da nema razloga za paniku i da građani mogu biti mirni.

- Ovo je novonastala situacija kojoj se moramo prilagođavati u hodu. Svi moraju imati apsolutno povjerenje u zdravstveni sistem i u lokalnu zajednicu - poručila je Draškovićeva.

Ona kaže da građani treba da izbjegavaju masovna okupljanja, te da je najvažnije redovno prati ruke, a oni koji osjete bilo kakav simptom moraju se javiti u Dom zdravlja.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je na konferenciji za novinare da je jedan od zaključaka ove sjednice da se moraju poštovati sve naredbe nadležnih institucija.

- Odredili smo lokaciju u Trebinju u slučaju da dođe do zaraze ovim virusom, na kojoj bi bili smješteni ti ljudi - kaže Ćurić.

On je naveo da je razgovarano i sa predstavnicima Јedinice granične policije Trebinje koja već sprovodi određene mjere zaštite.

Ćurić kaže da će u svim ustanovama u Trebinju biti letak sa spiskom preventivnih mjera.

Današnja sjednica održana je u skladu sa naredbom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, a na prijedlog Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.