latinica  ћирилица
26/02/2020 |  13:11 ⇒ 13:12 | Autor: Agencije

Drugi zaraženi u Hrvatskoj radi u HEP-u; Zaposleni poslati kući

Nakon što je potvrđeno da je zaražen i brat blizanac prve zaražene osobe od virusa korona u Hrvatskoj, i da radi u Hrvatskoj elektroprivredi zatvoren je restoran u zgradi, a dio zaposlenih je poslan kući.
HEP - Foto: Screenshot/YouTube
HEPFoto: Screenshot/YouTube

- Stanje u Hrvatskoj elektroprivredi u vezi sa zarazom virusa korona je pod nadzorom. Po saznanju da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza virusom korona, zaposleni s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu, na navedenu lokaciju su došli nadležni epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su odmah počeli s epidemiološkim pregledom i provjerom svih prostora u kojima se kretao oboljeli.

- Shodno njihovim uputama, u HEP-u se provode preporučene mjere. Svi zaposleni za koje se utvrdilo da su bili u bliskom socijalnom kontaktu s oboljelim, obaviješteni su da trebaju kod kuće ostati u samoizolaciji. Date su im upute da prate svoje zdravstveno stanje te da se u slučaju pojave simptoma bolesti telefonski jave svom doktoru i nadležnom epidemiologu. Otkazani su svi veći radni sastanci koji nisu nužni da odvijanje radnih procesa. Zaposleni se upućuju da primjenjuju pojačane higijenske mjere i druge mjere preporučene od strane epidemiološke službe. Tokom dana provesće se dezinfekcija svih prostora u sjedištu HEP-a kojima se kretao oboljeli - navodi se u saopštenju HEP-a.

Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uslove za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funkcionisanje elektroenergetskog sistema Hrvatske - poručili su iz HEP-a.