latinica  ћирилица
26/02/2020 |  15:22 | Autor: SRNA

Stevandić: SDS i PDP zbog starog duga krše Zaključke NSRS

Poslanici SDS-a i PDP-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH podržali su danas da se Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH razmatra po hitnoj proceduri zbog duga iz stare koalicije, ocijenio je poslanik u ovom domu Nenad Stevandić /Ujedinjena Srpska/.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Vidjeli ste da je prvo gospodin /Bakir/Izetbegović tražio smjenu gospodina /Milana/Tegeltije, da to uradi Visoki sudski tužilački savjet. Kada je vidio da to ne prolazi, onda je bilo ono "ima neka tajna veza", pa je /Dragan/Mektić tražio da se smijeni cijeli VSTS - pojasnio je Stevandić.

On je ponovio da su poslanici SDS-a i PDP-a podržali danas da Mektićev prijedlog bude razmatran po hitnom postupku zbog, kako je rekao, sinergijskog dejstva stare koalicije.

Stevandić je istakao da će poslanici iz Srpskog kluba i Kluba SNSD-a maksimalno poštovati odluke Narodne Skupštine Republike Srpske prilikom glasanja na današnjoj sjednici.

- Tim glasanjem nećemo smetati sprovođenje stvari koje su bitne, ne samo za Republiku Srpsku, nego i za cijelu BiH - pojasnio je Stevandić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prihvatio je da se po hitnom zakonodavnom postupku izjasni o Prijedlogu zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta u sadašnjem sastavu, koji je predložio poslanik SDS-a Dragan Mektić.

Hitna procedura usvojena je sa 23 glasa "za", 14 protiv i jednim uzdržanim, odnosno uz dovoljnu opštu i entitetsku većinu. Hitnost su iz Republike Srpske podržali SDS, PDP i Adil Osmanović.