latinica  ћирилица
26/02/2020 |  16:05 ⇒ 18:59 | Autor: SRNA

Zaplijenjeno pet tona kokaina, uhapšeni državljani Crne Gore (FOTO)

Pretragom broda "Aresa" u vodama Venecuele u Karipskom moru pronađene su još četiri tone kokaina, odnosno ukupno pet tona, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.
Policija ulazi na brod Aresa (foto: twitter.com/PolicijaCG) -
Policija ulazi na brod Aresa (foto: twitter.com/PolicijaCG)

- Nastavlja se dalja pretraga - saopšteno je iz crnogorske policije.

Iz ove policije ranije je saopšteno da je više crnogorskih državljana uhapšeno u akciji policije u Venecueli u kojoj je zaplijenjena tona kokaina, te da je ovu akciju inicirala crnogorska policija zajedno sa partnerskim službama drugih zemalja.

- Brod `Aresa` je lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Јužne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain `ubačen` na brod, Mornarica Holandije u Arubi presrela je brod i počela sa pretresom - navodi crnogorska policija.

Uhapšeni su i crnogorski državljani koji su bili članovi posade. Sumnja se da je kokain tim brodom iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u zapadnoj Evropi.

U saopštenju je navedeno da je pljenidba kokaina u Arubi rezultat konkretne saradnje crnogorske Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Srbije, Holandije i partnerskim službama drugih država.