latinica  ћирилица
26/02/2020 |  17:35 ⇒ 17:54 | Autor: SRNA

Intenzivan rad na relizaciji programa ekonomskih reformi

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su mjere i aktivnosti definisane Programom ekonomskih reformi sveobuhvatne, te izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da na njihovoj realizaciji intenzivno rade i Vlada i sve relevantne institucije Srpske, koje imaju tehničku podršku međunarodnih finansijskih institucija.
Zora Vidović (foto: banjaluka.net) -
Zora Vidović (foto: banjaluka.net)

Vidovićeva je danas razgovarala sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Martinom Petrijem i rezidentnim šefom MMF-a Endrjuom DŽuelom o reformskim procesima koje Srpska uspješno realizuje u skladu sa mjerama definisanim Programom ekonomskih reformi.

- Najviše pažnje tokom razgovora bilo je posvećeno stanju u javnom sektoru, reformi sektora zdravstva, reformi upravljanja javnim preduzećima, te planovima u vezi sa sistemom raspodjele prihoda od indirektnih poreza - saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

U saopštenju se dodaje da su očekivanja misije MMF-a da će u što skorije vrijeme biti riješen problem poravnanja između Republike Srpske i Federacije BiH, te da će buduća raspodjela biti automatizovana i zasnovana na krajnjoj potrošnji.