latinica  ћирилица
26/02/2020 |  18:02 ⇒ 18:17 | Autor: SRNA

Mandić: Nema razloga za paniku zbog virusa korona

Ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić rekao je da će nakon današnjeg sastanka u Doboju sve entitetske institucije bolje koordinisati aktivnosti kada je riječ o virusu korona i da nema razloga za paniku.

U slučaju da je neko lice pozitivno na virus korona, Mandić je naveo da samo teški slučajevi treba da se upute u klinički centar.

- Kako smo vidjeli iz podataka o smrtnosti, to su sve ljudi starije životne dobi koji imaju teške bolesti, i oni su najviše pogođeni, dok mala djeca i mladi skoro da preboluju bez simptoma - rekao je Mandić u Doboju.

On je ponovio da će samo vitalno ugroženi biti liječeni u kliničkim centrima, dok će zaraženi biti izolovani i biće praćeno njihovo zdravstveno stanje.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarali su danas u Doboju o pojavi virusa korona.

Sastanku je prisustvovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i predstavnici nadležnih institucija iz Srpske i FBiH - kliničkih centara iz Banjaluke, Sarajeva, Mostara i Tuzle, Republičke uprave civilne zaštite, te Instituta za javno zdravstvo Srpske.