latinica  ћирилица
26/02/2020 |  19:24 ⇒ 19:25 | Autor: SRNA

Važno da se proizvođači upoznaju o podsticajima

Veoma je značajno da poljoprivredni proizvođači u Republici Srpskoj budu upoznati o svojim pravima i načinima ostvarivanja podsticaja, rekao je rukovodilac Područne jedinice Gradiška Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Dragoljub Malinović.
Poljoprivreda - Foto: RTRS
PoljoprivredaFoto: RTRS

Malinović je, povodom večerašnjeg stručno-edukativnog skupa pod nazivom "Transfer novih znanja i tehnologija iz oblasti poljoprivrede" u selu Kukulje, u opštini Srbac, rekao Srni da poljoprivrednici treba da budu upoznati i o mjerama koje je za njih predvidjelo resorno Ministarstvo, odnosno Vlada Srpske.

On je podsjetio da je još otvoren javni poziv za poljoprivrednike za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije, za šta je iz agrarnog budžeta Srpske predviđeno oko 12 miliona KM.

Prema njegovim riječima, oko 62 miliona KM predviđeno je za podsticaje za tekuću proizvodnju mlijeka, mesa, povrća, voća iz agrarnog budžeta.

Malinović je naglasio da je veoma važno da poljoprivredni proizvođači prisustvuju predavanjima, posebno što predstoji proljećna sjetva.

Organizatori skupa u Kukuljama su Poljoprivredni institut Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Suorganizatori su kompanije "Agrosokić" iz Bijeljine i kompanija "Morpho" iz Beograda.