latinica  ћирилица
27/02/2020 |  03:15 | Autor: dnevni avaz

Banjaluka: 64-godišnjakinja iz Šipova priznala da je podvodila unuku

Optužena S. M. (64) iz Šipova sklopila je sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da joj se izrekne kazna od sedam godina zatvora zbog podvođenja 11-godišnje unuke Simi Savičiću (54), koji je zbog obljube djevojčice osuđen na 12 godina zatvora.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija) -
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija)

Optužena je sporazum sklopila s Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci i time je prihvatila sve navode optužnice koja je tereti za pomaganje u obljubi djeteta mlađeg od 15 godina, te nasilje u porodici.

Okružni sud u Banjaluci sporazum je prihvatio, a izricanje presude zakazano je za petak.

Zbog zaštite maloljetne žrtve i osjetljivosti slučaja, suđenje je bilo zatvoreno za javnost, tako da detalji sporazuma nisu poznati.

Slučaj je otkriven sredinom septembra prošle godine nakon što su građani prijavili policiji da 11-godišnju djevojčicu često viđaju u društvu Sime Savičića, lica sa kriminalnim dosijeom, s kojim se vozi u automobilu i dolazi u njegov stan.

Uslijedila je brza reakcija policije, koja je Savičića zatekla u stanu s maloljetnicom. S njima je u stanu zatečena i baka S. M. koja je unuku dovodila kod njega.

Brza reakcija

Inače, Savičić je prošle sedmice osuđen na 12 godina zatvora, takođe nakon što je skopio sporazum o priznanju krivice. Pgolašen je krivim za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina. U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 11. septembra prošle godine, a odlukom suda ostaće u zatvoru do pravosnažnosti presude.