latinica  ћирилица
27/02/2020 |  08:44 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o izmjenama i dopunama Zakona o šumama

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu je i informacija o Nacrtu akcionog plana za izradu regionalne željezničke strategije za zapadni Balkan, te informacije o izradi dopune priloga institucija u BiH za godišnji izvještaj o BiH u procesu evropskih integracija za period decembar 2019. godine - februar 2020, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Biće razmotrene i informacije o predloženim programima i planovima rada sa finansijskim planovima predstavništava Republike Srpske u inostranstvu za 2020. godinu, informacije o koeficijentu ostvarivosti Uredbe o pedagoškim standardima i normativima za osnovno obrazovanje i vaspitanje, kao i o projektu "Izgradnja i opremanje novog objekta, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta Bolnice Zvornik" - povećanje budžeta za realizaciju.

Ministri će razmatrati i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci po projektu "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva", te prijedloge odluka o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za finansiranje projekta mjere zaštite od poplava u Srpskoj.

Vlada bi na današnjoj sjednici trebala da razmatra i Prijedlog odluke o 39. emisiji obveznica Republike Srpske javnom ponudom u iznosu od 35.000.000 KM.