X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
27/02/2020 |  13:58 ⇒ 19:57 | Izvor: RTRS

Vučić: Sit sam pridika iz BiH; Trudim se da budem korektan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da kada je riječ o BiH, svaki put se trudio da bude najkorektniji i najtiši.

- Želimo da čuvamo stabilnost i pokazujemo poštovanje prema svima i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima. Na kraju sam ih pitao šta to zamjeraju Srbiji? Onda shvatite da postoji jedna kampanja u regionu koja želi Srbiju da optuži, jer za njih je Republika Srpska mala da bi bila za njih problem. Usput dodaju i Rusiju - kaže Vučić, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dodaje da i kada ih pitate šta sam to uradio, odgovora nema.

Vučić kaže da je "sit moralnih tirada od onih koji imaju najmanje prava da mu drže pridike".

- Ali bolje da prećutim i kažem - tjerajte svoje, pričajte šta hoćete, ja ću da radim svoj posao i da se trudim da napravimo što bolje odnose u Srbiji - rekao je Vučić i dodao da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima ne bi li stekao politički poen u Srbiji ili Srpskoj.

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da vrlo blago reaguje na prijetnje Milorada Dodika secesijom, Vučić je "zahvalio" svim Bošnjacima i Hrvatima što bi da, kako kaže, obavljaju posao predsjednika Srbije.

- Preporučujem im da se kandiduju za sledećeg predsjednika, da mi ne drže moralne i političke tirade kako da se ponašam - rekao je Vučić.

Kaže da mogu da mu zamjere nešto kad je riječ o njegovim postupcima, ali da ne mogu da mu drže pridike kako da obavlja posao predsjednika.

- O tome ocjenu daju građani Srbije na izborima, a ne građani nekih drugih držva - kaže Vučić.

Dodao je da neće izgovarati teže riječi i koristiti svoju i snagu zemlje koju predstavlja da bi unosio bilo kakvu nestabilnost u "ionako krhku situaciju u regionu".