X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
27/02/2020 |  14:15 | Izvor: SRNA

Granična policija BiH: Uhapšeno šest osoba

Pripadnici Јedinice granične policije Gradiška danas su lišili slobode dvije osobe prilikom ulaska u BiH zbog krivičnog djela teška krađa.
Granična policija -
Granična policija

Na prelazu Gradiška lišen je slobode državljanin BiH čiji su inicijali S.B. kojeg zbog potražuje Osnovni sud u Gradišci, dok je na prelazu Gradina lišen slobode državljanin Hrvatske čiji su inicijali M.L. jer ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru.

Oni su predati službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Јuče su na aerodromu Sarajevo, na letu iz Beča, službenici Granične policije BiH uhapsili lice čiji su inicijali E.Č. nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog pet krivičnih djela i to razbojništva i četiri teške krađe.

Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Pri izlasku iz BiH, na prelazu Orašje, slobode je lišeno lice A.T. jer je utvrđeno da ovog državljanina BiH i Hrvatske potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora.

On je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela prevara u privrednom poslovanju, uhapšeno je i lice F.G.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Rača i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Na aerodromu Tuzla lišena je slobode A.H. jer je ustanovljeno da je za njom Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa.

Državljanka BiH na tuzlanski aerodrom stigla je letom iz Berlina, a predata je službenicima Federalne uprave policije.