latinica  ћирилица
27/02/2020 |  15:40 ⇒ 22:18 | Autor: SRNA

Ljevnaić: Јahorina ima veliki potencijal

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da Јahorina ima veliki potencijal, a da su u skorijoj budućnosti planiran veći broj projekata za unapređenje razvoja ovog centra.
Dejan Ljevnaić - Foto: SRNA
Dejan LjevnaićFoto: SRNA

Ljevnaić je rekao novinarima prije početka javne tribine na Ekonomskom fakultetu na Palama o temi "Unapređenje ponude u planinskom turizmu" da ima priliku da prenese znanje i iskustva studentima u oblasti planinskog turizma, te da će im prezentovati rezultate Centra i kako vidi njegovu budućnost.

Prema njegovim riječima, u skorijoj budućnosti planirano je mnogo projekata, a najvažniji za Pale je projekat povezivanja sa Јahorinom uz pomoć gondole, što će uticati na privredu i standard.

- Mi smo trenutno u ekspanziji i ozbiljan smo ski-centar, imamo blizinu međunarodnog aerodroma, a realizacijom ovih projekata Palama bi se otvorila mogućnost dolaska investitora i zapošljavanja ljudi. Ima dosta projekata koji bi puno značili za cijeli region - naglasio je Ljevnaić.

Što se tiče ljetne ponude, kako je rekao, prioritet je da se uradi kompletan put prema Јahorini zajedno sa "Putevima Republike Srpske".

Ljevnaić dodaje da je planirana i gradnja pasarele prema lokaciji hotela "Јahorina" i "Lavina", osvjetljavanje puta od Ciljne kuće do vrha jezera u dužini od 3,8 kilometara i da se na jezeru uradi "zip-lajn".

- Iz Olimpijskog bara na vrhu planine kreće `alpin-koster`, najduži u ovom dijelu Evrope. Na lokaciji Poljica biće urađene dvije nove atrakcije - `tauer` i `luna-lupster`, koje su interesantne za djecu i odrasle. Јahorina će biti najveća atrakcija ove godine - naveo je Ljevnaić.

Prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu na Palama Predrag Mlinarević kaže da je današnja tribina "Unapređenje ponude u planinskom turizmu" samo jedna u nizu koje ova visokoškolska ustanova organizuje studentima i građanima, te da na Fakultetu postoji smjer turizam i hotelijerstvo.

- Ovakvo predavanje je vrlo značajno jer će studenti imati priliku direktno da se upoznaju i saznaju kako funkcioniše turistička destinacija, da u kontekstu toga vide na koji način se primjenjuju određena rješenja u domenu unapređenja turističke ponude - naveo je Mlinarević.

On dodaje da se kroz praktičnu nastavu i različite projekte i analize unapređuje znanje studenata.