latinica  ћирилица
27/02/2020 |  15:47 ⇒ 15:50 | Autor: SRNA

Srbija: Trgovine snabdjevene, nema povećane potražnje

Trgovinski lanci i prodavnice u Srbiji snabdjeveni su svim životnim namirnicama, nema povećane potražnje za bilo kojim proizvodima niti potrebe da ljudi stvaraju bilo kakve zalihe, ocijenili su predstavnici Vlade, Privredne komore Srbije i trgovinskih lanaca povodom situacije u vezi sa virusom korona.

Na sastanku u Beogradu dogovoreno je da Privredna komora Srbije bude kontakt centar posredstvom kojeg će se pratiti situacija i u skladu sa eventualnim promjenama preduzeti odgovarajuće mjere, saopšteno je iz ove komore.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je stanje na tržištu Srbije stabilno, da nema veće potražnje za bilo kojim prehrambenim proizvodom, kao i da su svi predstavnici trgovinskih lanaca istakli da su zalihe uobičajene.

Ljajić je dodao da je na sastanku dogovoreno da se posredstvom Privredne komore Srbije i Udruženja za trgovinu održava redovna komunikacija sa predstavnicima trgovaca.

- Nema potrebe za stvaranjem panike ili atmosfere koja bi doprinijela bilo kojoj vrsti nestabilnosti - poručio je Ljajić.

Direktor Sektora za internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović rekao je da apsolutno nema nikakvog razloga da bude problema u snabdijevanju i da je situacija pod kontrolom.

On je dodao da je Privredna komora Srbije u kontaktu sa predstavnicima trgovinskih lanaca i pratiće sve što se događa na graničnim prelazima i u pograničnim mjestima.

Potpredsjednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom Privredne komore Srbije Obrad Popović, koji je i direktor Domaćeg trgovinskog lanca, istakao je da u trgovinama nisu primijećene bilo kakve vanredne okolnosti kao posljedica širenja virusa korona.