X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
27/02/2020 |  16:49 ⇒ 17:08 | Izvor: RTRS

Savčić: Puna podrška Zoranu Predojeviću

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas da daje punu podršku predsjedniku prijedorske gradske Boračke organizacije Zoranu Predojeviću i da osuđuje napad narodnog poslanika Milana Tubina na Predojevića.
Milomir Savčić - Foto: nezavisne novine
Milomir SavčićFoto: nezavisne novine

- Upozoravamo sve, bez obzira odakle dolaze, kojim političkim partijama pripadaju ili ne pripadaju nijednoj, da se ne igraju sa nama borcima. Zaista smo mnogo, mnogo trpjeli, još i pokušaje fizičkog nasrtaja nećemo dozvoliti i nemojte nas tjerati da se samoorganizujemo, ukoliko bude trebalo - rekao je Savčić u Prijedoru, gdje je danas održan redovni sastanak predstavnika boračkih organizacija prijedorske regije.

On je istakao da traži da nadležni organi to detaljno ispitaju i da preduzmu mjere u skladu sa zakonom.

- Ne možemo mi borci biti samo lovina za neke organe BiH, mora da djeluje zakon i za svakog drugog građanina, u ovom slučaju Republike Srpske, i da budemo pred zakonom bar u tim stvarima potpuno ravnopravni - rekao je Savčić.

On je dodao da je tema današnjeg sastanka bila i podrška saborcima koji su osumnjičeni za krivična djela ratnog zločina.

- Tu je, takođe, jedinstven zaključak da moramo tražiti od organa Republike Srpske da se reaktiviraju zaključci Narodne skupštine iz aprila 2015. godine, odnosno da vlasti Srpske, prije svega Vlada, potpuno otvoreno i javno izdvoje sredstva za podršku odbrani osumnjičenih i osuđenih lica - istakao je Savčić.

Predojević je rekao da su se današnjem sastanku odazvali predstavnici svih šest lokalnih zajednica prijedorske regije i da je jedan od zaključaka bio da rješavanje socijalnog statusa demobilisanih boraca mora biti prioritet, te da usvojene budžetske stavke nisu povećanje nego usklađivanje prava.

- Nadamo se da će se dobrom saradnjom sa institucijama Republike Srpske kroz rebalans budžeta u narednom periodu ta finansijska sredstva poboljšati - poručio je Predojević.

On je najavio da će regija Prijedor sa mnogim konkretnim prijedlozima izaći na sjednicu Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske u aprilu.

- Rukovodstvo i organi Boračke organizacije će se sigurno ponašati u skladu sa zakonom. Organi rade svoj posao i ovom prilikom bih zahvalio članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je sinoć na sjednici /Narodne skupštine Republike Srpske/ branio Boračku organizaciju i kritikovao one koji su je napali - rekao je Predojević.

On je podsjetio da Prijedor ima 17.100 demobilisanih boraca od prve do sedme kategorije, 2.100 ratnih vojnih invalida i 930 porodica poginulih boraca, uključujući i ljude koji su u ovaj grad došli iz drugih krajeva.