X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
27/02/2020 |  19:00 ⇒ 22:08 | Izvor: Večernji list

Oboljeli muškarac u Rijeci dobro, na testiranju još 144 uzorka

Muškarac sa područja Rijeke kod kojeg je potvrđen virus korona nalazi se u bolnici i dobrog je opšteg stanja. Očekuju se nalazi za još dvije osobe. U Primorsko-goranskoj županiji pod nadzorom epidemiologa je oko 100 ljudi.
Infuzija - Foto: RTRS
InfuzijaFoto: RTRS

Oboljeli muškarac vratio se 21. februara, za vikend, s rada u italijanskoj Parmi. Nakon dva dana dobio je simptome bolesti. U ordinaciji porodične medicine prepoznali su simptome kao potencijalno rizične i hospitalizovan je. Imao je relativno blage respiratorne tegobe, simptome slične gripu, a opšte stanje upućuje na respiratornu infekciju srednjeg intenziteta.

U Hrvatsku nije došao s područja italijanskih regiona koji su bile zahvaćene epidemijom, nego iz regiona Emilia Romane, koji je u međuvremenu zahvaćen epidemijom. U toku su protivpidemijske mjere vezane uz obradu osoba koje su bile s njim u kontaktu. U sklopu toga hospitalizovana je jedna osoba.

Djevojka prvozaraženog mladića negativna je na virus korona i nakon ponovljenog testa puštena je iz bolnice.

Pod nadzorom je još sedam osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim iz Rijeke. Hotel "Tomislavov dom" na Sljemenu i apartmani "Snježna kraljica" postali su karantin za oboljele od virusa korona u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš i hrvatski premijer Andrej Plenković pozvali su građane da ne paniče. U Hrvatskoj su tri osobe zaražene virusom.

Povezane vijesti:

Prvi zaraženi u Hrvatskoj: Neugodno mi je što sam donio virus korona