latinica  ћирилица
27/02/2020 |  23:05 ⇒ 23:42 | Autor: RTS

LE: Hetafe izbacio Ajaks (FOTO)

Fudbaleri Hetafea plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, uprkos porazu u revanšu u Amsterdamu od Ajaksa. Hetafe je poražen od "kopljanika" rezultatom 2:1, ali je zahvaljujući pobjedi od 2:0 u prvom susretu prošao dalje.
Ajaks - Hetafe (foto: AP / Peter Dejong) -
Ajaks - Hetafe (foto: AP / Peter Dejong)

Kraj za holandskog šampiona koji je, nakon ispadanja iz Lige šampiona, doživio još jedno razočaranje u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Ekipa Erika ten Haga bila je projektovana da ponovo prođe u nokaut fazu LŠ, ali je ispala u grupi, pa je šansu tražila u Ligi Evrope, gdje je proglašena za favorita.

Ipak, Španci su bili bolji rival i potpuno zasluženo idu dalje.

Na "Јohan Krojf areni" domaćine je šokirao Haime Mata, koji je u petom minutu, uz mnogo sreće, doveo Hetafe u prednost.

Ajaksu je od tog trenutka bilo potrebno četiri gola za prolaz, a iako je izjednačio pet minuta kasnije preko Danila, nije uspio da preokrene.

Јedino što jeste uspio je da dođe do pirove pobjde, najviše zahvaljujući činjenici da su Španci čak tri puta pogađali okvir gola (jednom i Nemanja Maksimović), a strijelac drugog gola za "kopljanike" bio je Olivera, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Hetafe je promašio još nekoliko dobrih prilika, ali je uspio da sačuva rezultat i naći će se na žrijebu za osminu finala Lige Evrope.

I Maksimović sa jedne, i Dušan Tadić sa druge strane, na terenu su proveli čitavu utakmicu.