X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
28/02/2020 |  13:37 ⇒ 29/02/2020 | 13:15 | Izvor: RTRS

Promovisan novi album Mire Јanjanina i Viteškog plesa (FOTO)

Sinoć je u klubu Rudi u Banjaluci održana promocija novog albuma legende banjalučke rok scene, Mire i Viteškog plesa.

Јedanaest novih pjesama snimljeno je i izdato u Muzičkoj produkciji RTRS-a na albumu pod nazivom "Dar".

- Nakon 40 godina bavljenja muzikom, valjda sam sebi mogao podariti jedan album, otuda naziv Dar - kaže Miro i dodaje da je ovaj album prvenstveno podstrek mladim muzičarima da stvaraju svoju muziku i snimaju albume jer to nedostaje muzičkoj sceni Republike Srpske.

Rukovodilac Muzičke produkcije RTRS-a, Dejan Dejanović izrazio je zadovoljstvo što je baš ovaj album prvo izdanje MP RTRS-a u ovoj, 2020. godini od ukupno 15 izdanja, koji su izašli iz Muzičke produkcije i pozvao autore iz Republike Srpske da dođu sa svojim pjesmama, jer su Јavni servis Republike Srpske i njegova Muzička produkcija tu da daju podršku svima.

Banjalučkoj grupi Viteški ples ovo je treći album, nakon albuma "Dolinom ljubavi" ('93) i "Kome da poklonim ljubav" ('95).

Bend je poznat po velikim hitovima, poput "Ostaviću ruže", "Kaži vilo bijela", "Dobro veče, Banjaluko" i "Moj grad", a sve ove pjesme napisao je i otpjevao lider Viteškog plesa - Miroslav Miro Јanjanin.

Foto: RTRS

Uz promociju albuma, sinoć su u Rudiju prikazana i dva nova spota za pjesme "Da li je ona ili on" i "Ko sam ja bez tebe".

Prvi spot za pjesmu "Da li je ona ili on" rađen je u produkciji RTRS-a, a druga pjesma "Ko sam ja bez tebe" posvećena je Mirinoj supruzi Draženki-Draški Јanjanin, a u spotu se osim supruge pojavljuju i njihove ćerke.

- Nakon toliko godina zajedničkog života i braka, bio je normalan slijed da svojoj supruzi posvetim pjesmu, ona i moje ćerke su moja vječita inspiracija - rekao je Miro.

Na kraju zvanične promocije kojoj su prisustvovali Mirini prijatelji, saradnici, kolege sa muzičke scene i iz medija, Miro i Viteški ples obradovali su sve prisutne živom svirkom izvodeći neke od svojih najljepših pjesama, a koncert su obećali u nekom narednom periodu.

Kao i na prethodnim albumima, muziku i tekst za svih jedanaest pjesama potpisuje Miro, a aranžmane su radili Dragan Јovanović- Krle i Aleksandar Lokner. A Viteški ples potpisuju osim Mire Јanjanina i Siniša Tomić i Nebojša Tica. Album "Dar" će se uskoro naći i na prodajnim mjestima u Republiic Srpskoj.