X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
28/02/2020 |  15:32 ⇒ 15:33 | Izvor: SRNA

Od naredne školske godine toplije učionice za bilećke srednjoškolce

Do naredne školske godine biće riješen problem sistema grijanja u bilećkom Srednjoškolskom centru "Golub Kureš" za šta je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojilo 230.000 KM, izjavila je danas u Bileći ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.
Natalija Trivić - Foto: SRNA
Natalija TrivićFoto: SRNA

Ona kaže da je Ministarstvo izdvojilo potrebna sredstva za sistem grijanja, dok škola radi projektnu dokumentaciju.

- Tenderi i tenderske procedure su u toku, sve ide svojim planom i sigurno je da naredne školske godine đaci ove škole više neće imati problem sa grijanjem - kaže Trivićeva.

Ona je istakla da je to bio zaista veliki problem jer se u sistem grijanja nije ulagalo od osnivanja ove obrazovne ustanove u Bileći.

Direktor Srednjoškolskog centra Golub Kureš u Bileći Zdravka Milićević kaže da je zahvalna Ministarstvu i Vladi što će riješiti gorući problem ove škole.

- Vlada je uložila i 120.000 maraka u rekonstrukciju krova koji je, takođe, bio veliki problem, u rekonstrukciju strujne mreže smo uložili 60.000 KM, a treći problem je bilo grijanje i je Ministarstvo sa Vladom riješilo - kaže Milićevićeva.

Trivićeva je posjetila i Osnovnu školu "Petar Drugi Petrović Njegoš" u Bileći, gdje je razgovarala sa rukovodstvom i nastavnicima ove obrazovne ustanove.

- Važno je da su uprava Škole i radnici zaista spremni za sve ono što dolazi u sistemu razvoja obrazovanja. Mi smo ih upoznali sa svim onim šta nas očekuje u ovoj godini - kaže Trivićeva.

Ona je napomenula da će već krajem marta u skupštinsku proceduru biti upućen novi Zakon o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i izmjene i dopune Zakona o srednjoškolskom vaspitanju i obrazovanju.

- Predmet razgovora su bile i upisne politike o kojima direktori škola zajedno sa lokalnom zajednicom i privrednicima trebaju da razgovaraju o planovima kako bi te politike bile realne - kaže Trivićeva.