latinica  ћирилица
28/02/2020 |  16:14 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Prijedor: Imenovani novi članovi Komisije za izbor i imenovanja

Na posebnoj sjednici Skupštine grada Prijedora, razriješeni su dosadašnji članovi Komisije za izbor i imenovanja i imenovani novi.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje je PDP-ov Dalibor Grabež, zamjenik predsjednika je SNSD-ova Gorana Bosančić, a članovi Radenko Stijepić iz SDS-a, Duško Miletić iz Samostalnog odborničkog kluba i samostalni odbornik Ranko Kolar. Ovim je ispoštovana odluka suda, kažu u SNSD-a.

- Predsjednik skupštine je, u skladu sa Poslovnikom, poslao dopis svim političkim partijama da oni dostave svoje prijedloge. One partije koje su ispoštovani u Komisji, oni koji nisu željeli da dostave, niko nikog ne može natjerati da učestvuje u ovim komisijama - rekao je Dalibor Pavlović, šef Kluba odbornika SNSD-a.

Klub odbornika SDS nije podržao imenovanje člana ove stranke Radenka Stijepića za jednog od članova komisije, jer kažu nisu konsultovani prilikom njegove kandidature.

- Ako on ne poštuje nas četvoro, u kontekstu da srazmjerno radimo za dobrobit srpskog naroda, i naših glasača koji su nama dali povjerenje na zajedničkoj listi, ne vjerujem da je on toliko u pravu da je na jednoj strani a nas četvoro na drugoj - naveo je Slavko Švraka, odbornik SDS-a.

- Dopis za imenovanje kandidata Komisije za izbor i imenovanje je došao od SDS-a sa pečatom i potpisom predsjednika Glavnog odbora. Dakle ja kažem da poštujem odluku Glavnog odbora i Izvršnog odbora - tvrdi Stijepić.

Iako je na to imao pravo, DNS nije predložio svog kandidata za člana ovog skupštinskog tijela.

- Mi već godinu dana ukazujemo na to da se krše Poslovnik, Statut, zakoni. Na sve te naše činjenice nije bilo razumijevanja, donošene su odluke, sada se te odluke poništavaju pa se imenuju novi, mi ne želimo da učestvujemo u tome - poručio je Goran Predojević, šef Kluba odbornika DNS-a.

Na skupštini poništen je zaključak od 7. novembra prošle godine, kojim je određeno da Komisije za izbor i imenovanje sprovede konkurs za imenovanje upravnog odbora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora.