latinica  ћирилица
28/02/2020 |  21:36 ⇒ 21:38 | Autor: B92

Đoković: Nadao sam se da će Monfis promašiti servis na meč loptama (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković kaže da mu je smirenost pomogla da prebrodi teške situacije u meču sa Gaelom Monfisom.
Novak Đoković - Foto: Facebook
Novak ĐokovićFoto: Facebook

Srpski teniser je poslije preokreta uspio da savlada Francuza sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:1), spasivši čak tri meč lopte u drugom setu.

- Imao sam sreću da pronađem načine da se vratim u drugi set. Imao sam set lopte na 5:4 i 6:5. Gael je igrao fantastično, nikad bolje. Јako ga je teško probiti kada igra onako u odbrani. Žao mi je zbog njega, njegov nastup je bio izvanredan - rekao je Đoković.

Novak je po ko zna koji put pokazao mentalnu čvrstinu, kakvu nema nijedan drugi teniser na planeti.

- Pretpostavljam da je danas bio jedan od mečeva kada sam morao da bude miran u teškim trenucima. Nisam imao mnogo uspjeha sa set loptama, mnogo propuštenih šansi. U taj-brejku je imao 6:4, nadao sam se da će promašiti servis, da mi da šansu da uđemo u reli. Imao je i povredu koja mu nije dala šansu da igra dobro kao u prva dva sata. Nadam se da će da se oporavi, jer ako igra ovako, on će biti jedan od najboljih igrača na sveijtu ove godine - dodao je Đoković.

Novak će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa (subota, 16.00), a trenutni skor je 2-2 u pobjedama.

- Stefanos je jedan od lidera nove generacije. Veoma je posvećen, talentovan, harizmatičan. Veoma ga dobro poznajem. Može da se kaže da kada je igrao u juniorskoj konkurenciji, vidjelo se da će biti i u seniorskoj među najboljim igračima. To je finale, svako to može da dobije. Nadam se da ćete doći sutra i da će atmosfera biti dobra - zaključio je Novak.