latinica  ћирилица
02/03/2020 |  13:50 | Autor: sputniknews.com

Policija upucala Sirijca na grčkoj granici - lažna vijest?

Sirijac, migrant, koji je pokušao da pređe iz Turske u Grčku preminuo je od povreda zadobijenih prilikom intervencije grčkih bezbjednosnih snaga, rekla su dva turska bezbjednosna izvora za Rojters.
Migranti - Foto: Screenshot
MigrantiFoto: Screenshot

Međutim, grčki zvaničnici su izjavili da je riječ o lažnoj vijesti i da bi svi mediji trebalo da odgovornije obavještavaju javnost o tome šta se dešava.

Grči mediji prepuni su vijesti i snimaka na kojima se vidi masovno "provaljivanje" migranata na terotoriju Grčke, a samim tim i EU.

U tim pokušajima nerijetko dolazi i do sukoba sa grčkom policijom, a danas se pojavila vijest da je grčka policija upucala jednog Sirijca, koji je kasnije preminuo.

Međutim, grčki zvaničnici su za list Katimerini izjavili da je riječ o lažnoj vijesti i da bi svi mediji trebalo da odgovornije obavještavaju javnost o tome šta se dešava na granici s turskom.

Vijest je prvobitno objavio Rojters, pozivajući se na svoje izvore.

 

Prema ovoj britanskoj agenciji, incident se dogodio pošto je turska vlada otvorila granice prošle nedjelje i dopustila migrantima da krenu ka Evropi.

​Više od 10.000 migranata pokušalo je da pređe granicu, a graničari su ispalili suzavac na migrante na ničijoj zemlji.

Povodom sve komplikovanije situacije na granici, grčka vojska je saopštila da će u oblasti duž rijeke Evros (reka Marica) koristiti pravu municiju.