latinica  ћирилица
03/03/2020 |  13:11 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

"Vukanović plasira neistine i podvale u javnost"

Udruženje građana i privrede Hercegovine je ozbiljna organizacija koja se bavi strateškim pitanjima od interesa za privredu i narod Hercegovine, a ne napadima, izmišljotinama i neistinama, saopšteno je iz ovog udruženja.
Udruženje građana i privrede Hercegovine - Foto: ilustracija
Udruženje građana i privrede HercegovineFoto: ilustracija

Reagujući na navode poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojše Vukanovića da je na sastanku rukovodstva ovog udruženja Lazar Brković predložio Luki Petroviću i Iliji Tamindžiji da nađe ljude koji bi napali njega ili uznemiravali njegove roditelje u porodičnoj kući, iz Udruženja građana i privrede Hercegovina naglašavaju da je na posljednjoj sjednice Upravnog odbora Udruženja razgovarano o zaštiti ugleda javnih ličnosti od laži, ucjena i skrnavljenja svih djela koje Udruženje čini u interesu boljeg života u Hercegovini.

- U saopoštenju sa sjednice Upravnog odbora jasno je stavljeno do znanja da se neće dozvoliti rušenje ugleda, kako javnih ličnosti, tako i cijele Hercegovine koju želimo podići na nivo razvijenih regija. Dotični poslanik u javnosti opet plasira laži i podvale. Niko na sjednici nije spominjao metode zaštite ugleda javnih ličnosti, privrede i naroda Hercegovine od napada i izmišljotinja dotičnog poslanika kada se zna da ni Lazar Brković, ni Ilija Tamindžija nisu bili na sjednici Upravnog odbora jer nisu ni njegovi članovi - ističe se u saopštenju.

Iz ovog udruženja pozivaju pravosudne organe Republike Srpske da "preduzmu zakonske mjere kako bi spriječili zlu namjeru daljih napada na sva dobra djela koja radi i koja će raditi Udruženje".

- Јoš jednom postavljamo pitanje šta je cilj nedjela koja radi dotični narodni poslanik. Takođe, tražimo da javnosti odgovori i dostavi izvore svog finasansiranja iz kojih plaća sve svoje izgubljene sporove čiji iznosi daleko prevazilaze njegova realna primanja - dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja privrede i naroda Hercegovine naglašavaju da su njihovi "ciljevi dijametralno suprotni od ciljeva dotičnog poslanika pa nema nikakve potrebe da se brine o svojoj ličnoj zaštiti od članova Udruženja, građana i privrede".

- Članstvo Udruženja ne pripada društvenom kukolju i talogu u kome dotični poslanik nosi lidersku poziciju - navodi se u saopštenju.