latinica  ћирилица
03/03/2020 |  18:36 ⇒ 04/03/2020 | 07:55 | Autor: RTRS

Predsjedništvo SDS: Nema koalicije sa SNSD u Bijeljini

Predsjedništvo SDS-a odbacilo je sporazum o koalicionoj saradnji SDS-a i SNSD-a u Bijeljini. Odluka je nepromjenjiva, saopštio je lider SDS-a Mirko Šarović, nakon sjednice Predsjedništva, koja je trajala više od četiri sata.

Šarović je nakon sjednice rekao da je Predsjedništvo odbacilo ovaj sporazum kao neprihvatljiv za stranku, te da je to primio na znanje i Mićić.

On je naveo da ne postoji bilo kakav osnov za saradnju, izuzev Srebrenice, niti za jednu lokalnu zajednicu. Rekao je da su svi u Predsjedništvu SDS-a glasali za ovakav stav, osim jednog člana.

- Odlukom Predsjedništva, SDS će u Bijeljini imati svog kandidata, koalicija sa SNSD-om ne dolazi u obzir - istakao je Šarović i dodao da će to biti Mićić, ukoliko se on, kako kaže, i dalje vidi u ovakvom SDS-u, bez koalicije sa SNSD-om.

On je naglasio da ne postoji mehanizam da SDS Bijeljina nastavi pregovore sa SNSD-om.

Predsjednik SDS-a je rekao da su svi učesnici dužni da se pridržavaju odluke Predsjedništva i da se ona mora poštovati. Dodao je da je potrebno napraviti apsolutni otklon od politike /lidera SNSD-a/ Milorada Dodika.

- Može bilo ko da pregovara sa SNSD-om, ali ne kao SDS, već izvan SDS-a - rekao je on.

Predsjednik Gradskog odbora Bijeljina prisustvovao je sjednici Predsjedništva, ali nije želio bilo šta da komentariše. Јuče je jasno poručio da sporazum o koaliciji sa SNSD-om podrazumijeva 12 projekata bitnih za Semberiju.

- Svi oni koji su protiv sporazuma ne vole grad, Semberiju, ne razmišljaju na način da smo odgovorni prema građanima i da mi u lokalnoj zajednici radimo projekte - rekao je Mićić.

O mogućim sankcijama prema Mićiću nije raspravljano. Šarović je najavio da Mićić ostaje kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine na oktobarskim izborima, ukoliko sebe vidi u trenutnim odnosima.