latinica  ћирилица
05/03/2020 |  09:30 ⇒ 13:51 | Autor: RTRS

Zatvorena škola "Branko Ćopić" u Banjaluci (VIDEO)

Nakon što je potvrđen drugi slučaj pojave virusa korona kod jednog učenika u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" Banjaluka, gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su svi učenici ove škole jutros vraćeni kući.
Igor Radojićić - Foto: RTRS
Igor RadojićićFoto: RTRS

- Do ponedjeljka neće biti nastave i za to vrijeme izvršićemo dezinfekciju objekta - dodao je Radojičić.

On je naglasio da za sada nema simptoma kod bilo koga iz škole.

Radojičić je podsjetio da je Gradski štab za vanredne situacije 26. februara održao prvu sjednicu i uveo dnevno praćenje epidemiološke situacije u gradu zbog mogućnosti da se iz zemalja regiona u kojima su zabilježeni slučajevi virusa korona zaraza prenese na teritoriju Republike Srpske.

- Dom zdravlja koji kao primarna zdravstvena zaštita treba da pruži prvu podršku građanima danas će sa svojim službama iznijeti prve preventivne preglede đaka u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" - rekao je Radojičić.

On je poručio da su potrebne pojačane higijenske mjer, koje će preduzimati i nadležni gradski organi.

- Pratićemo stanje u predškolskim i školskim objektima - naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, stariji i lica sa hroničnim oboljenjima treba da smanje kretanje i izbjegavaju javna okupljanja jer su rizična grupacija.

Gradonačelnik Banjaluke smatra da za sada nema razloga da se javne aktivnosti i događaji otkazuju ili pomjeraju, jer je riječ o jednoj porodici i preventivnim mjerama u jednoj školi.

Povezane vijesti:

Dva slučaja virusa korona u Srpskoj; Zaraženo i dijete (VIDEO)