latinica  ћирилица
05/03/2020 |  18:21 | Autor: RTRS

Predavanje video-linkom za studente medicine u Foči

Za studente šeste godine medicine u Foči, prvi put na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, održano je predavanje video-linkom. Studenti su pratili predavanje profesora Ranka Škrbića dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Predavanje za studente završne godine medicine iz farmakogenetske interakcije među lijekovima. Predavanje profesora Ranka Škrbića iz Banjaluke slušala je i Јelena Pojužina. Uz predavače sa katedre i ona je imala pitanje za profesora.

- Mislim da je zanimljivo u tom smislu interaktivno. Možemo da postavljamo pitanja, a doktor nam odgovara - rekla je Pojužina, studentkinja 6.medicine, Medicinski fakultet Foča.

Šefica Katedre za farmakologiju Medicinskog fakulteta Foča Dragana Sokolović istakla je da ovakav vid predavanja jako puno znači.

- Nekad i nemamo dostupnost predavača ili neke teme koje mi obrađujemo iz farmakologije , koje obrađujemo kroz bazičnu , kliničku farmakologiju možemo da stavimo puni efekat tako da će naši studenti dobiti korisne informacije - dodala je ona.

Predviđeno je da se ovakva predavanja redovno održavaju.

- Odluka kolegijuma dekana i Vijeća da svaka katedra tokom godine izabere barem jedno predavanje i mi ovdje ćemo držati predavanje banjalučkim studentima - naveo je Dejan Bokonjić dekan Medicinskog fakulteta Foča.

Dekan Medicinskog fakulteta Banjaluka Ranko Škrbić dodao je da je ova tehnološka stvar inovacija koju obilato koristie i koristiće u narednom periodu.

- Mislim da će smanjiti troškove nepotrebnog putovanja i profesora i studenata - smatra Šrkbić.

Na fočanskom i banjalučkom medicinskom fakultetu, korišćenjem savremenih tehnologija, i nastavnici su slušali predavanja stručnjaka sa prestižnih univerziteta u Evropi i Americi.