latinica  ћирилица
06/03/2020 |  18:43 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Banjaluka: Tri godine rada Fakulteta bezbjednosnih nauka

Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci obilježio je tri godine rada. Promovisano je 20 diplomiranih pravnika bezbjednosti.

Na svečanosti povodom obilježavanja tri godine rada i Dana Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci, studentima su uručene diplome, a istaknutim pojedincima zahvalnice.

- Trenutno sam pripravnik u Policijskoj upravi Banjaluka, a moji dalji planovi su da se usavršavam i da svoj rad nastavim u ministarstvu - rekla je Branka Đajić diplomirani pravnik bezbjednosti.

Fakultet bezbjednosnih nauka, kao najmlađa članica Banjalučkog univerziteta, privlači pažnju velikog broj srednjoškolaca.

- Svake godine na Dan Republike naši studenti učestvuju u svečanom defileu, a patriotizam se vidi iz broja dobrovoljnih davalaca krvi - istakao je Predrag Ćeranić dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin dodao je da postoje organizacione jedinice koje su starije u odnosu na ovaj fakultet.

- Ali, ova mlada organizaciona jedinica ne zaostaje u pogledu učešća u međunarodnim projektima - dodao je Gajanin.

Predsjednica Željka Cvijanović naglasila je da će institucije Republike Srpske biti na raspolaganju fakultetu, ali i podsjetila na njegov značaj za dalji razvoj Srpske.

- Razumijemo koliko je njihova uloga važna u izgradnji stabilne budućnosti Srpske i drago mi je što sam u prethodnom mandatu podržala usvostavljanje ovog fakulteta, razumjevši koliko je važno da imamo ovakvu kadrovsku osnovu - dodala je Cvijanovićeva.

Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci osnovan je 6. marta 2017. godine i nastao je nadogradnjom Visoke škole unutrašnjih poslova.