latinica  ћирилица
16/03/2020 |  19:25 ⇒ 20:39 | Autor: RTRS

Dodik: Činimo sve kako bismo smanjili mogućnost širenja zaraze (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Sarajevu da svi moramo biti svjesni ozbiljnosti situacije, te da institucije čine sve kako bi smanjile mogućnost širenja zaraze virusom korona.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je, na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Predsjedništva BiH, rekao da je bitno da građani ostanu kod kuće i da se pridržavaju mjera, kako bi se spriječilo širenje virusa koji bi mogao da nanese veliku štetu.

- Moramo da znamo, mi nismo došli da pričamo bajke, da je virus opasan i da će promijeniti naš način života. Virus koji je ušao u Republiku Srpsku i BiH je došao sa Zapada. Naši ljudi koji tamo rade donijeli su virus - reklao je Dodik i naglasio da je Republika Srpska preduzeli niz mjera u cilju sprečavanja širenja virusa.

On je istakao da Austija i Njemačka već deportuju pojedine bh. državljane, jer je njihov zdravstveni sistem preopterećen.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da je loša odluka zemalja EU da ne izvozi medicinsku opremu.

- To je veoma loše za nas. To im nećemo zaboraviti. Došli smo u poziciju da se snalazimo - naveo je on.

Vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH prisustvovali su predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, premijeri Republike Srpske i Federacije BiH Radovan Višković i Fadil Novalić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, te gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Prisustvovali su i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i ministarka inostranih poslova Bisera Turković.