latinica  ћирилица
20/03/2020 |  08:32 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Od ponedjeljka onlajn nastava za srednjoškolce u Srpskoj (VIDEO)

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da od ponedjeljka počinje onlajn nastava za srednjoškolce u Srpskoj.
Natalija Trivić - Foto: RTRS
Natalija TrivićFoto: RTRS

Trivićeva je navela da tada počinje i onlajn nastava za učenike Muzičke škole, kao i za učenike sa poteškoćama u razvoju.

- Nastava će se izvoditi putem interneta, vjerovatno putem Gugl platforme ili skajpa. Važno je da djeca od kuće rade zadatke. Učitelji, nastavnici i radno osobolje radiće sve od kuće. Najvažnije je da djeci pružimo mogućnost sticanja znanja - istakla je ministarka prosvjete i kulture.

Ona je rekla da se nastava na daljinu, koja se realizuje putem televizije, pokazala jako uspješnom.

- U saradnji sa RTRS-om, ali i drugim medijima, realizujemo nastavu za srednjoškolce. Nastavnici, direktori, ali i djeca shvatili su ozbiljno ovaj oblik nastave i rješavaju postavljene zadatke. Ne želimo da gubimo vrijeme, želimo da naši učenici steknu znanja, pa i ovako na daljinu. Nastava na daljinu nije dodatna nastava, već poseban oblik nastave definisan Zakonom - istakla je Trivićeva i dodala da je svim školama upućen dopis da na sedmičnoj bazi dostavljaju izvještaje o realizaciji ovog projekta.

Ona je poručila da će školska godina biti završena i da Zakon omogućava da učenici nakon sticanja znanja na daljinu stiču pravo na polaganje završnog ispita.