latinica  ћирилица
20/03/2020 |  08:48 | Autor: SRNA

Crna Gora zatvorila većinu graničnih prelaza

Više graničnih prelaza u Crnoj Gori prema Srbiji, BiH, Kosovu, Albaniji i Hrvatskoj je zatvoreno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.
Obilježavanje granice Crne Gore (foto:.rtcg.me) -
Obilježavanje granice Crne Gore (foto:.rtcg.me)

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo je odluku o zabrani ulaska strancima, osim strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori i onim koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet robe.

Prema BiH zatvoreni su granični prelazi Šćepan Polje–Hum, na putu Plužine-Foča, Šula–Vitina, na putu Pljevlja-Foča, Sitnica-Zupci, na putu Herceg Novi-Trebinje i Metaljka na putu Pljevlja-Čajniče.

Prema Srbiji zatvoreni su prelazi Ranče-Јabuka, na putu pravcu Pljevlja–Prijepolje, Vuče–Godova na put Rožaje–Tutin i Vrbnica prema Bijelom Polju, kao i svi prelazi namijenjeni za pogranični saobraćaj. Zatvoren je i prelaz Kula na putu Rožaje-Peć.

Prema Albaniji zatvoreni su prelazi Grnčar-Baškim, na putu Plav-Skadar i Sukobin–Murićani na putu Ulcinj–Skadar.

Prema Hrvatskoj zatvoreni su prelazi Kobila–Vitina, na putu Herceg Novi–Vitina– Dubrovnik.

Granični prelaz Vraćenovići na putu Nikšić-Bileća zatvoren je za saobraćaj zbog rekonstrukcije.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog demontaže zaštitne konstrukcije na mostu Moračica, na auto putu Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 60 minuta u terminu od sedam do 11.00 i od 13.00 do 17.00 časova.