latinica  ћирилица
20/03/2020 |  08:55 | Autor: SRNA

U Drvaru 21 u samoizolaciji, u Glamoču 13, u Grahovu dvoje

U Drvaru je u samoizolaciji 21 osoba, u Glamoču 13, a u Grahovu dvije, a zaraženih virusom korona nema.
Drvar - Foto: RTRS
DrvarFoto: RTRS

- U Drvaru je trenutno 21 u samoizolaciji, a u Bosanskom Grahovu dvoje. Ne pokazuju simptome virusa - rekla je Srni direktor Doma zdravlja u Drvaru Јasna Tica.

Ona je apelovala da se svi stanovnici pridržavaju ljekarskih savjeta i vode računa o higijeni i dodala da je telefonski broj 121 dostupan za sva pitanja.

Direktor Doma zdravlja u Glamoču Antonio Pavić rekao je da se u Glamoču 13 ljudi nalazi u samoizolaciji, nemaju simptome virusa i osjećaju se dobro.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je ranije Srni da zaposleni u Domu zdravlja u Drvaru rade u veoma teškim uslovima, sa minimalnim brojem radnika, bez dovoljno maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju, a kasni im devet plata.

- Oni su zaista naši heroji - rekla je Runićeva.

Ona je navela da opština Drvar nema sanitarnog inspektora, firmu za vršenje dezinfekcije, epidemiološka služba se nalazi u Mostaru, a po sredstva za dezinfekciju se ide u Banjaluku i Livno.

- U Drvaru je većinsko stanovništvo rizična kategorija, a nama je ostalo samo da se molimo da se niko ne zarazi virusom korona jer mi ne možemo da odgovorimo problemu - rekla je Runićeva.