latinica  ћирилица
20/03/2020 |  10:24 ⇒ 11:31 | Autor: SRNA

Prijedor: Nastavljena akcija dezinfekcije

U Prijedoru je radi prevencije širenja virusa korona nastavljena dezinfekcija na području grada, prigradskih i seoskih naselja u koju su se organizovano uključili vatrogasci, voćari sa svojom mehanizacijom i omladinci volonteri.
Prijedor: Nastavljena akcija dezinfekcije - Foto: SRNA
Prijedor: Nastavljena akcija dezinfekcijeFoto: SRNA

- Ova akcija će se nastaviti. Mi se i dalje borimo i uzdamo da ćemo suzbiti što više pojavu virusa u Prijedoru - rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković novinarima sinoć u Prijedoru.

Predsjednik Udruženja voćara Prijedor Mladen Marjanović rekao je da ih je Štab za vanredne situacije pozvao za jednu intervenciju, a da su oni predložili proširenje saradnje.

Šef radne grupe za dezinfekciju Zlatko Ritan rekao je da je 15 mašina na raspolaganju za drugi krug dezinfekcije koja će obuhvatiti područje šire od prvog kruga koje bi trebalo da bude pokriveno do kraja današnjeg dana.

- Danas će volonteri pomagati dezinfekciju. Na redu su zaposleni iz Nacionalnog parka "Kozara" da nam pomognu. Imamo "Elektrodistribuciju", Šumsko gazdinstvo i druga javna preduzeća koja će dati radnu snagu. Mi ćemo obezbijediti mašine i materijal i prskaćemo pješačke staze, parkove, dječije igraonice i mjesta gdje traktori nisu u mogućnosti da priđu. Mislim da će to postati redovan sedmični posao - dodao je Ritan.

On je istakao da su u toku razgovori sa tržnim centrima koji bi trebalo da pripremaju pakete za dostavu i sa taksistima o načinu dostave.