X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
20/03/2020 |  10:25 | Izvor: SRNA

Beograd: Od večeras bez gradskog prevoza za vrijeme policijskog časa

U Beogradu će od večeras, u periodu policijskog časa, biti ukinut javni gradski prevoz.
Prazne ulice Beograda (foto: SPUTNIK / PREDRAG VASILjEVIĆ) -
Prazne ulice Beograda (foto: SPUTNIK / PREDRAG VASILjEVIĆ)

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da će od 20.00 do 5.00 časova, kada važi zabrana kretanja za sve građane, biti ukinut javni prevoz, objavljeno je na sajtu Grada Beograda.

- Tokom jučerašnjeg dana imali smo sastanke sa Privrednom komorom Srbije i dogovoreno je da se poslodavcima preporuči da treću smjenu organizuju u skladu sa zabranom kretanja. Grad Beograd je spreman da u dogovoru sa poslodavcima organizuje direktan prevoz za radnike - naveo je Vesić.

Zabrana kretanja uvedena je prije tri dana, ali do sada prevoz poslije 20.00 časova nije bio ukinut, kako bi se poslodavcima koji imaju treću smjenu omogućilo da se organizuju i kako iznenada ne bi ostali bez radnika.

Napominjući da u Beogradu još rade kafići i restorani, Vesić je zahvalio ugostiteljima koji poštuju odluku da ugostiteljski objekti rade do 19.00 časova.

On je istakao da će rad kafića i restorana u Beogradu najviše zavisiti od mišljenja epidemiologa.

"- Takođe, to pitanje će zavisiti i od toga da li vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju naređenje da u zatvorenom objektu ne bude više od jedne osobe po metru kvadratnom, kao i da se stolovi prorede i postave tako da razdaljina između njih bude najmanje metar i po - rekao je Vesić.