latinica  ћирилица
20/03/2020 |  10:54 ⇒ 10:58 | Autor: RTRS

Derventa: Pod nazorom 383 lica, devet u izolaciji

U Derventi je pod nadzorom ukupno 383 lica, a devet lica je u izolaciji, saopšteno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.
Opština Derventa - Foto: RTRS
Opština DerventaFoto: RTRS

Tokom prethodna 24 časa pod nadzor je stavljeno 57 lica. 27 iz Austrije, po tri iz Njemačke, Srbije i Hrvatske, 12 iz Slovenije, dva iz Albanije, te po jedan iz Holandije, Češke, Italije, Belgije i Mađarske. 

Pet lica je preuzeto iz autobusa koji je zaustavljen u Gradišci jer su se u njemu nalazila lica iz Brčkog koja su bila u kontaktu sa oboljelim od COVID-19 u Austriji. Sva lica su kolima hitne pomoći u pratnji policije prevezena na kućne adrese i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Novom naredbom Štaba za vanredne situacije striktno se zabranjuju javna okupljanja, kao i rad stomatoloških ordinacija, priređivača igara na sreću i sportskih organizacijama svih kategorija. Ugostiteljski objekti , svadbeni saloni, fitnes centri, dječije igraonica i pijace ne rade od ranije.

Zanatlijama i uslužnim djelatnostima dozvoljen je rad kao i trgovina robom široke potrošnje, ali je i dalje ograničen do 18 časova, uz posebne higijenske mjere.