latinica  ћирилица
20/03/2020 |  14:08 | Autor: SRNA

Petrovo: Nema zaraženih , 111 lica pod nadzorom

U Petrovu nema zaraženih virusom korona, a pod nadzorom je 111 lica, od kojih je dvoje bilo u direktnom kontaktu sa zaraženima, saopšteno je iz opštinskog Koordinacionog tima.
Opština Petrovo - Foto: RTRS
Opština PetrovoFoto: RTRS

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković donio je novu naredbu kojom se do 30. marta zabranjuje rad svim ugostiteljskim objektima na području ove opštine.

Zabrana rada produžena je i za sportske kladionice, fitnes-centre, dječije igraonice i sve sportske klubove, a zabranjen je i rad kulturno-umjetničkim društvima.

Radno vrijeme trgovačkih centara i svih ostalih trgovinskih radnji radnim danom je ograničeno na period od 7.00 do 18.00 časova a u dane vikenda od 7.00 do 12.00 časova.

Petković je na današnjem sastanku Koordinacionog tima informisao članove o dosadašnjim aktivnostima sprovedenim na terenu, gdje je, između ostalog, izvršena dezinfekcija i pranje javnih površina.

On je naveo da su dezinfikovane površine kod Doma zdravlja "Ozren", porodičnih ambulanti u Kakmužu i Karanovcu, kod svih crkvenih objekata u svim mjesnim zajednicama i kod manastira Ozren.

Površine su dezinfikovane i kod svih školskih objekata sa područnim odjeljenjima, dezinfikovana su i sva dječija igrališta, prostor ispred zgrade opštine, Policijske stanice, pošte u Petrovu, prostor oko Doma mladih u Petrovu i Trg Nemanjića, kao i unutrašnjost svih javnih objekata na području opštine.

Petković je rekao da je prije dva dana formiran Tim za pomoć i podršku, koji već vrši dostavu namirnica i lijekova licima u kućnoj izolaciji ili starim i iznemoglim licima, koji su pomoć zatražili pozivom na jedan od tri objavljena telefonska broja.

On je pozvao na odgovorno ponašanje sva lica koja su iz inostranstva doputovala na pordručje opštine Petrovo i koja moraju biti u kućnoj izolaciji jer će u suprotnom snositi krivičnu odgovornost.

Svim ostalim građanima preporučeno je da preduzmu sve potrebne sanitarno-higijenske mjere u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da svoje kretanje svedu na minimum, odnosno svoje domove napuštaju samo u slučaju prijeke potrebe.