latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:07 | Autor: SRNA

Talić: Biće razmatrane mjere za ublažavanje posljedica

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je Srni da će gradski parlament, nakon smirivanja situacije u vezi sa virusom korona, razmatrati odluke za ublažavanje posljedica - od društvenih do privrednih.
Zoran Talić - Foto: RTRS
Zoran TalićFoto: RTRS

Nakon što je odgođena sjednica Kolegijuma i Skupštine grada Banjaluka zbog virusa korona i vanredne situacije u Republici Srpskoj, on je rekao da je nezahvalno prognozirati tačan datum održavanja sjednice gradskog parlamenta.

Šef Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić konstatovali su da je od izuzetnog značaja da se odbornicima dostavljaju preporuke i zaključci sa sjednica štabova, kako bi bili upoznati o svim aktivnostima, s obzirom na to da nisu članovi štaba za vanredne situacije.

Talić je istakao da se, nakon što se situacija smiri, mora spremno ući u rješavanje poteškoća.

- Kompletan štab na čelu sa gadonačelnikom Igorom Radojičićem radi izuzetan posao, jasno su postavljena pravila i procedure kako se funkcioniše, kao što je to slučaj i sa drugim službama na lokalnom, republičkom i zajedničkom BiH nivou - kaže Talić.

Posebnu zahvalnost Talić je uputio zaposlenima u zdravstvenim ustanovama koji, rade 24 časa dnevno i čine nadljudske napore, kako bi pomogli svim građanima.

On je zahvalio i društveno odgovornim kompanijama koje su nesebično i odgovorno stavile na raspolaganje sve resurse da bi situacija što prije bila prevaziđena.

Talić je istakao da je u vanrednoj situaciji ohrabrujuća činjenica da građani Republike Srpske pokazaju visok stepen svijesti i odgovornosti, čime se znatno doprinosi u kontrolisanju širenja i suzbijanja korona virusa.

- Ovom prilikom ih pozivam još jednom da se pridržavaju mjera, uputstava i savjeta koje daju institucije na svim nivoima - rekao je Talić.