X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
20/03/2020 |  15:33 | Izvor: SRNA

Rača: Još se uređuju tri šatora sa 60 kreveta

Šatori za smještaj lica koja iz inostranstva ulaze u Republiku Srpsku na graničnom prelazu Rača danas se još uređuju i za sada u njima niko ne boravi.
Šatori (ilustracija) -
Šatori (ilustracija)

Šef Odsjeka civilne zaštite u Bijeljini Drago Ristić rekao je Srni da će na ovom graničnom prelazu biti podignuta tri šatora sa 60 kreveta.

On kaže da se rješava pitanje snadbijevanja vodom ove lokacije, kao i sanitarnih prostorija, što je problem koji nije riješen ni na graničnom prelazu koji je u funkciji.

U prevenciji i sprečavanju širenja virusa korona Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u posebnim objektima, šatorima, za smještaj lica koja dolaze u BiH iz inostranstva.

Pripadnici Oružanih snaga BiH juče su počeli postavljanje šatorskih naselja za lica koja namjeravaju da uđu u BiH, a s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Smještajni kapacitet šatorskih naselja je oko 1.000 mjesta, i to u Gradišci 200 osoba, na graničnim prelazima Izačić kod Bihaća, Bijača kod Mostara i Brod po 100, na Rači kod Bijeljine, Šepku kod Zvornika i Vardištu kod Višegrada po 50 i Klobuku kod Trebinja 20 lica.

Svi koji se odluče vratiti u BiH iz bilo koje druge zemlje u karantinu, u šatorskom naselju će morati provesti 14 dana.