latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:35 | Autor: SRNA

Pokazati solidarnost i odgovornost

 Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske pozvalo je volontere koji mogu i žele da pomognu i da pokažu solidarnost, ali i odgovornost, kao i mnogo puta do sada, da se jave nadležnim institucijama kako bi ispoštovali preventivne mjere s ciljem zaštite zdravlja.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta -
Ministarstvo porodice, omladine i sporta

- Volonteri nesebično pomažu onda kada je pomoć najpotrebnija i znajući kolika je želja da se pomogne apelujemo da ne preduzimaju samoinicijativno aktivnosti. Pozivamo na oprez i poštovanje instrukcija nadležnih institucija, jer su oni kojima je pomoć najpotrebnija rizična grupa u situaciji kada postoji opasnost od širenja virusa korona i ne želimo da ih, bilo kakvim nesmotrenim potezom, dovedemo u opasnost - saopšteno je danas iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Republička uprava civilne zaštite raspisala je javni poziv za angažovanje volontera prema iskazanim potrebama za dostavu hrane i lijekova licima starijom od 60 godina dok traje opasnost od korona virusa, a zainteresovani se mogu javiti na poziv da pomognu s jasno preuzetim uputstvima za pomoć.

- Cilj ovih aktivnosti jeste da se pomogne sugrađanima koji su potencijalno najugroženiji ukoliko dođu u kontakt sa virusom i zato još jednom apelujemo na disciplinu i poštovanje propisa kako bismo pomogli onima kojima je pomoć potrebna, a istovremeno izbjegli mogućnost širenja virusa - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta apeluje da građani koji se okupljaju na izletištima i u prirodi vode računa o mjerama predostrožnosti koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i da boravak u prirodi ne pretvaraju u veća okupljanja kako bi bile izbjegnute sve mogućnosti eventualnog širenja virusa i ugrožavanja zdravlja sugrađana.