latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:54 | Autor: SRNA

Gradiška: Pacijenti da ne kriju da li su bili u kontaktu sa oboljelima

Direktor Doma zdravlja Gradiška Vesna Gluvić Čelić apelovala je danas da pacijenti prilikom dolaska u Dom zdravlja ili Bolnicu Gradiška doktoru ne kriju da li su bili u bilo kakvom kontaktu sa licima koja su oboljela ili se sumnja da su oboljela od virusa korona.
Gradiška -
Gradiška

- Samo na taj način ćemo smanjiti mogućnost pojave infekcije među zdravstvenim radnicima, a u suprotnom će nam biti redovi desetkovani i nećemo biti u stanju da se izborimo sa novonastalom situacijom - naglasila je Čelićeva.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe gradiškog Doma zdravlja Slađana Tepavac rekla je da u Gradišci do sada nije registrovan nijedan slučaj zaraze virusom korona, a da je pod zdravstvenim nadzorom više od 450 lica.

Ona je dodala da se konstantno povećava broj osoba pod zdravstvenim nadzorom, kojima je određena mjera samoizolacije, ali da je epidemiološko stanje i dalje stabilno i pod kontrolom.

Tepavčeva je naglasila da je veoma važno da se osobe u samoizolaciji pridržavaju uputstava, kako bi se spriječilo širenje virusa.

Ona je navela da je najbitnije da takve osobe ostanu kod kuće, u prostoriji koju mogu redovno provjetravati, da izbjegavaju bliski kontakt sa drugim ljudima, te da vode računa o ličnoj higijeni i dezinfikuju prostor u kojem borave.