latinica  ћирилица
20/03/2020 |  17:59 | Autor: RTRS

Lice osumnjičeno za izazivanje panike objavama na blogu

Pripadnici Policijske uprave Prijedor uručili su danas prekršajni nalog licu čiji su inicijali B.R. iz ovog grada zbog iznošenja tvrdnji na blogu o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, čime je prekršena odluka Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Srpske, saopšteno je iz ove uprave.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Lice je postupilo suprotno odluci Vlade Republike Srpske kojom se zabranjuje izazivanje panike, narušavanje javnog reda i mira ili onemogućavanje ili značajnije ometanje sprovođenje odluka i mjera državnih organa za vrijeme trajanja vanredne situacije usljed epidemije virusa korona.

- PU Prijedor apeluje da građani tokom epidemiološke situacije u Republici Srpskoj postupaju u skladu sa odlukama državnih organa, da se ponašaju odgovorno kako prema sebi tako i prema drugima, jer izazivanje panike i nereda iznošenje ili prenošenje lažnih vijesti otežava sprovođenje mjera i aktivnosti nadležnih organa - navodi se u saopštenju.

Odlukom je propisana novčana kazna za fizičko lice i za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 KM do 3.000 KM, a za pravno lice od 3.000 KM do 9.000 KM.