latinica  ћирилица
20/03/2020 |  18:52 ⇒ 19:20 | Autor: RTRS

Arlov: Svaki vaš život i zdravlje je velika vrijednost

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov poručio je da je svaki život, život od najstarijih do najmlađih puno vrijedan na Kosovu i Metohiji i da nas ova situacija mora naučiti da cijenimo zdravlje, slobodu, da cijenimo malobrojne prijatelje koji stanu uz nas kad je nateže.
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com) -
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com)

- Teška situacija koja je zahvatila skoro celu planetu mnogo toga je promijenila u načinu naših života. Posebno uz svu težinu života nije mimoišla ni vas na Kosovu i Metohiji. Virus koji nas je sve zahvatio ne bira granice, naciju, pol starosnu dob. Bogate države Evrope su u još većoj muci i nažalost broje svakodnevno na stotine mrtvih. Ali moramo vjerovati u sebe, u preporuke stručnjaka i poštovati upute institucija jer drugi niko ne može nam pomoći ako sami sebi ne pomognemo disciplinom i prevaziđemo ovu pandemiju koja nas je sve zahvatila. Kako sve zlo prođe koje smo proživeli i proživljavamo, proće i ovo. Moramo biti strpljivi! Dragi moji prijatelji, kumovi, braćo, draga djeco vaš svaki život, život od najstarijih do najmlađih je puno vrijedan na Kosovu i Metohiji - kaže Arlov.

Misleći na djecu i mlade i njihovu mladenačku energiju, Arlov im poručuje da je upotrebe učeći, čitajući, pomažući roditeljima u kući, jer će tako zaštiti sebe, svoje najbliže, biti korisni i naučiti mnogo toga.

- Svaka nevolja uči nas kako da budemo dobri ljudi, strpljivi i savjesni. Ova situacija mora nas naučiti da cenimo zdravlje, slobodu, da cenimo malobrojne prijatelje koji stanu uz nas kad je nateže. Vjerujemo da ćemo iz ove teške situacije izaći humaniji, pametniji, mudriji i snažniji. Vi svi dobro znate da mi je mnogo stalo do vas Srba na Kosovu i Metohiji. Da sam vaš veliki prijatelj i teško mi je kad smo ovim mjerama predostrožnosti sprečeni da se viđamo. Nadajmo se da to neće dugo trajati, da će se opet život vratiti normalnim tokovima. Budite solidarni svi koji živite na Kosmetu jer svi vi i svi u regionu, a naročito u Evropi imamo isti problem. Moramo vjerovati da ovo neće dugo trajati, moliti Boga da nas i sve oko nas zaštiti. Ali da kraće traje i prije prođe ova zajednička muka mnogo toga ovisi od nas samih. Ugledajmo se na naše velike prijatelje Kineze. Nekoliko mjeseci nažalost uz velike žrtve mukotrpno i strpljivo izlaze iz ove teške situacije. Vjerujemo da kod nas žrtva neće biti. Vjerujmo u bolje sutra - poručio je Arlov.