latinica  ћирилица
21/03/2020 |  07:41 ⇒ 07:48 | Autor: sputniknews.com

Sletjeli državljani Srbije koji su bili "zarobljeni" na aerodromima u Evropi

Avion Er Srbije dovezao je državljane Srbije koji su bili zarobljeni na aerodromima "Šarl de Gol" u Parizu i "Šipol" u Amsterdamu.
Putnici sletjeli na aerodrome u Beogradu, (Foto:  Tanjug / Andrija Vukelić) -
Putnici sletjeli na aerodrome u Beogradu, (Foto: Tanjug / Andrija Vukelić)

Јedna od putnica, Snežana Јovanović iz Svilajnca, rekla je za Tanjug da su na letu iz Pariza odlično prošli i da nije bilo problema.

- Zahvaljujem predsjedniku Aleksandru Vučiću i svima koji su organizovali ovaj let kako bi stigli u Srbiju - rekla je Јovanovićeva.

Student Lagen univerziteta u Holandiji Đorđe Dimitrov rekao je da su u petak u 11 sati obaviješteni da je država Srbija organizovala let.

- Naša ambasada u Holandiji je sve efikasno sredila. Zahvaljujem posadi aviona, osoblju i Vladi Srbije koja je poslala ovaj avion i time iskazala poštovanje prema svima nama“ -istakao je Dimitrov i dodao da je situacija u Holandiji teška.

- Sve je zatvoreno u ovom trenutku. Stanje se mijenja iz dana u dan, i mislim da će biti samo još gore - rekao je Dimitrov.

Јedan od putnika, Arpad Lacko iz Subotice, istakao je da je sada sve na pristiglim putnicima, da budu odgovorni i poštuju mjere predostrožnosti.

Ova grupa državljana Srbije sinoć je doletjela u Beograd.

Širom Evrope na aerodromima se nalaze i građani Srbije koji su zarobljeni zbog izmjena u vazdušnom saobraćaju do kojih je došlo nakon što su mnoge države uvele mjere za sprečavanje širenja virusa korona.

Tim povodom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je Vlada Srbije spremna da pošalje avione za srpske studente i druge građane koji su ostali zarobljeni na aerodromima u inostranstvu.

- Spremni smo da pošaljemo naše avione i da to platimo - naveo je tom prilikom Vučić.