X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
21/03/2020 |  11:15 | Izvor: SRNA

Foča: Kazne za pet lica koja se nisu javila za kućnu izolaciju

Komunalna inspekcija uz asistenciju policije kazniće danas pet lica iz Foče, koja se nakon ulaska u BiH nisu javila za kućnu izolaciju, istaknuto je danas na sastanku opštinskog Kriznog štaba.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da će ta lica biti privedena i natjerana da poštuju naredbu o kućnoj izolaciji.

- To je vrlo neodgovorno ponašanje i oni će biti prekršajno kažnjeni na licu mjesta. Tako ćemo se odnositi prema svima drugima koji ne ispoštuju propisane mjere - istakao je Mašić.

Na sastanku Kriznog štaba rečeno je i da je komunalna inspekcija juče kaznila dva lica, od 24 kontrolisanih sa rješenjima o kućnoj izolaciji, koja nisu zatačena na svojim adresama.

Broj lica u kućnoj izolaciji u Foči je povećan na 97, a na području opština Stare Hercegovine dostigao je 367.

Mašić je upozorio da su u susjednom Goraždu registrovana dva slučaja zaraženih virusom korona, da zaraženih ima i u Sarajevu, da su komunikacije između ljudi česte, tako da je potreban stalni oprez i striktno poštovanje propisanih mjera higijene, ograničenog kretanja i izbjegavanja kontakta.

On je naveo da se nastavlja pranje ulica, čićenje i dezinfekcija javnih površina u gradu i u mjesnim zajednicama Brod i Miljevina.

- Danas peremo bolnički krug, nastavićemo da peremo i dječija igrališta, terene, vrtiće i to ćemo završiti najkasnije sutra. Obavezali smo preduzeće koje je davalac usluga grijanja da ubrza odvoz šljake i da to redovno održava - rekao je Mašić.

Krizni štab je odlučio da rad apoteka ograniči do 18.00 časova, a od danas je dozvoljen rad servisima za održavanje aparata u domaćinstvu, koji, mogu da rade do 18.00 časova.

Od Fonda zdravstvenog osiguranja zatraženo je da poveća broj izvršilaca, odnosno da obezbijedi minimum rada u fočanskoj filijali, da bi se moglo odgovoriti potrebama građana, jer u sadašnjem rasporedu rada to nisu u mogućnosti da ispune.