X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
21/03/2020 |  11:27 | Izvor: SRNA

Kovačević: Neophodno poštovanje svih izrečenih mjera i solidarnost

Savez nezavisnih socijaldemokrata zahtijeva od svih svojih gradskih i opštinskih odbora da za vrijeme vanredne situacije u Republici Srpskoj povodom pandemije virusa korona otkažu sve aktivnosti koje zahtijevaju prisustvo većeg broja ljudi na jednom mjestu, rekao je Srni portparol ove stranke Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je u izjavi za Srnu naglasio da SNSD apeluje na sve građane Republike Srpske da u ovom vremenu budu solidarni, disciplinovani i da se pridržavaju svih mjera koje su odredile republičke i lokalne institucije.

- SNSD posebno apeluje na sve naše starije sugrađane i penzionere da se striktno pridržavaju izrečenih mjera i da ne izlaze iz svojih domova, a od naših mlađih članova dobrog zdravstvenog stanja tražimo da se, poštujući sve preporuke nadležnih, stave na raspolaganje svojim lokalnim zajednicama u prevazilaženju ove situacije i u organizaciji pomoći našim starijim sugrađanima - istakao je Kovačević.

On je rekao da SNSD pozdravlja način na koji su u ovoj situaciji odgovorno i pravovremeno postupile institucije Republike Srpske, ali i sve lokalne zajednice sa posebnim akcentom na grad Banjaluku.

- Takođe, upućujemo posebnu zahvalnost našim zdravstvenim radnicima koji su u ovoj situaciji manifestvali punu organizacionu i stručnu spremnost da se nose sa ovom pandemijom i koji trenutno ulažu nadljudske napore kako bi zaštitile sve nas - rekao je Kovačević.