latinica  ћирилица
21/03/2020 |  11:46 ⇒ 14:59 | Autor: RTRS

Spriječiti "uvoz" virusa iz inostranstva (FOTO)

Štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj održao je sjednicu na kojoj su razmatrane primjene mjera kada je u pitanju suzbijanje širenja novog virusa korona u Republici Srpskoj.
Republički štab za vanredne situacije (foto: facebook.com / VladaRepublikeSrpske) -
Republički štab za vanredne situacije (foto: facebook.com / VladaRepublikeSrpske)

- Predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj Alen Šeranić izvijestio je tim o epidemiološkoj slici u Republici Srpskoj i naglasio da se trenutno radi na tri glavne grupe mjera.

- Јedna grupa mjera je usmjerena ka tome da spriječimo i ograničimo u maksimalnoj mjeri "uvoz" virusa iz inostranstva. Druga grupa mjera usmjerena je ka tome da suzbijemo širenje virusa unutar naše zajednice i treća je grupa mjera koja se sprovodi tiče se jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema - naglasio je ministar Šeranić.

Na sjednici Štaba za praćenje epidemiološke situacije, bili su prisutni: Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture, Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta, Anton Kasipović, ministarka pravde i Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave razgovarali su o pojedinačnim mjerama unutar sektora svoje nadležnosti.

Naglašena je potreba veće odgovornosti građana kojima je izrečena mjera kućne izolacije i da će u slučaju kršenja ove mjere biti primjenjene sve zakonom predviđene sankcije.